Just love and let go

Je hebt een fotoshoot geboekt bij die leuke fotografe van Instagram. De spontane beelden spraken je aan en met een beetje lichte dwang wil je man wel meewerken. Na wat overleg staat de datum vast maar dan begint het pas. Al weken ben je op zoek naar die perfecte outfits die goed bij elkaar matchen. Iedereen z’n haar moet goed zitten en een week van tevoren valt je zoontje een blauwe knie. De avond ervoor lig je in je bed en honderden gedachtes gaan door je hoofd. Hebben de kids er straks wel zin in? Sta ik er wel goed op, zo fotogeniek ben ik niet… En geeft die vent van me niet halverwege op?

Toch zou ik je graag gerust willen stellen. Het enige wat je hoeft te doen is loslaten en genieten. Iedereen ziet er prachtig uit, precies zoals ze zijn. Met of zonder blauwe knie, die ik overigens prima weg krijg met Photoshop mocht dat nodig zijn. Want die spontane beelden die jij zo mooi vindt? Die ontstaan vanzelf als je lol met elkaar hebt en de camera vergeet. Sommige van de mooiste foto’s, zijn de foto’s waar niet in de camera gekeken wordt.

Let them be kids

Vooral kids voelen de sfeer ook heel goed aan. Dus probeer vooral voorafgaand aan de shoot het gedrag niet alvast in te kaderen. Ze hoeven niet mee te werken of te luisteren. Laat ze rennen en plezier maken en tussendoor lekker met jullie knuffelen. Zo staat de liefde centraal en dat is nou juist wat op de foto zo prachtig is. Dat is die extra spark die een foto eruit laat springen. Gedurende de shoot doen we samen spelletjes en geef ik de kids kleine opdrachtjes. Ik laat ze om jullie heen rennen, tikkertje spelen met papa en jou in je zij kietelen. We zorgen samen voor dat het een feestje wordt. Probeer ook niet bezig te zijn met hoe de kids op de foto staan. Geloof me, elk kind is fotogeniek. En als jij je daar continue druk om maakt, mis je het moment van lol en liefde. 


Laten we samen een mooie herinnering maken met prachtige beelden als resultaat. Just love and let go.