7 tips voor de perfecte fotoshoot outfit

Wat trek je nou aan tijdens een fotoshoot? Dat is nog best een lastig vraagstuk. Je doet dit natuurlijk niet dagelijks en vooral als je met meerdere mensen op de foto gaat is het lastig om een mooi geheel te krijgen. Kleding bepaalt voor een groot deel de sfeer, samen met de locatie en de edit van de fotograaf. 

Als het goed is heb je voor de fotograaf gekozen omdat het portfolio je aanspreekt, bijvoorbeeld de beelden die op instagram gedeeld worden. Het is daarom altijd goed om even de kledingkeuze te bespreken, om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk het beeld krijg wat ook daadwerkelijk in je hoofd zit. Hieronder deel ik een aantal tips die de keuze hopelijk iets makkelijker voor je zullen maken. 

Tip 1: Kies je kleurenpalet

Het is belangrijk om voorafgaand aan de shoot te bepalen waar je de foto’s voor wilt gebruiken. Komen ze in je woonkamer te hangen, stem de kleur van de kleding dan af met de stijl van je inrichting. In een inrichting met voornamelijk aardetinten, komen paarse jurkjes op de foto niet helemaal tot z’n recht. Maar wel in een inrichting met kleurige eyecathers. Heb je de basiskleur gekozen, combineer dan kleding binnen datzelfde pallet. Zo krijg je snel een mooi geheel. De kleding moet iig bij je passen, qua fit en kleur! Kies aardetinten als je gaat voor gegarandeerd succes.

Tip 2: Doseer de print

Prints zijn tof! Negen van de tien dagen heb ik het aan. Ik word er vrolijk van en het staat direct fleurig. Maar te veel print is snel too much. Dus ben je er net zo dol op als ik, zorg dan dat alle andere kleding neutraal is zodat je geen prints laat botsen. Doe je zelf een printjurk aan, zorg dan dat de rest effen kleding aan heeft in de kleuren van de print. zo wordt het een mooi geheel samen. En laat de grote logo’s in de kast liggen… De aandacht moet op jullie liggen, niet op het merk van je kleding. 

Tip 3: Ga voor natuurlijke stoffen

Zoek variatie in natuurlijke stoffen en structuren zodat het geheel goed op elkaar afgestemd is. Zo doet gebreide wol het altijd prachtig op de foto, maar ook grof katoen of kant. kleding waarbij je mooie structuur ziet, geeft de foto extra diepte en sfeer. 

Tip 4: Comfort is key

Laat kindjes iets dragen waar ze lekker in kunnen spelen. Bij meiden is een mooie jurk echt een grote aanrader want daar kunnen ze heerlijk rondjes in draaien voor de foto waardoor je een prachtige beweging hebt. Zorg dan voor een neutraal onderbroekje met pijpjes eronder. Trek zelf echter ook iets aan dat lekker zit. Niet te strak, want we gaan lekker gek doen. En als je bij elke keer bukken het gevoel hebt alsof je uit je jurk knapt dan beperkt dat je beweging.

Tip 5: Bepaal je stijl

Wil je een romantische sfeer op je foto’s, kies dan zelf voor een jurk of rok met mooie top. Denk goed na over de bandjes van je topje. Persoonlijk vind ik mouwtjes mooier dan dunne bandjes. Je ziet namelijk snel de BH-bandjes en als dat niet de bedoeling is, kan dat soms achteraf storend zijn. Ben je meer een relaxt spijkerbroek met gympen type, ga er dan lekker voor. Ook dat kan ontzettend leuk zijn! Als je de keuze maar bewust hebt gemaakt.

Tip 6: Denk aan details

Als je de grote lijnen hebt staan, is het prachtig om deze aan te vullen met mooie accessoires. Gouden oorbelletjes, dat kettinkje dat je van je moeder hebt gekregen, een mooie haarband in het haar van je dochter. Maar net zo belangrijk… zorg dat de telefoons uit alle zakken zijn en doe geen haarelastiekjes om je polsen. Dit leidt af van het uiteindelijke totaalplaatje. oh en een tip: hakken en zandduinen gaan niet goed samen. Als zou ik dat best graag willen met mn 1.65 m. 

Tip 7: Zet de hulplijn in

Ik ben er voor je om je te helpen knopen door te hakken. Stuur me gewoon een fotootje van de kleding bij elkaar en je krijgt met alle liefde advies van mij.